Monday, July 31, 2006

این همانی

اصل ماجرا سیب زمینیه که میندازیم تو یه خروار آب- دو تا غل بزنه پخته-؛ کی گفته حتما باید خیار شور باشه حتی میشه از خیار چنبر هم استفاده کرد که ما نداریم و با همین خیار سالادی موجود سر و ته داستان رو هم میاریم؛ مرغ تو فریزر نداریم (اگر هم داشتیم باید پاک میکردیم که بلد نیستیم) پس از همین تن ماهی جنوب علیه السلام استفاده میکنیم؛ به جای سس مایونز، ماست و سرکه رو قاطی میکنیم و حسابی به هم میزنیم که بد فرم جواب میده. کالباس و کنسرو نخود فرنگی و از اینجور ژیگول بازی ها هم تعطیل! یعنی اصلا به تریپ ما نمی خوره از این جور چیزها بریزیم تو خندق بلا.
خلاصه که امشب چه الویه ای میزنیم تو رگ.

Sunday, July 30, 2006

استخر زنان نیاورون

برگشته میگه : شو، استخر زنان نیاورون، ...
آخه تخم حروم چی تو این قیافه و تیپ ما دیدی؛ آب از لب و لوچه مون میریخت بیرون، فلان جامون سیخ مونده بود، چشامون خمار بود چه مرگمون بود که فکر کردی انقدر حشری هستیم.

برگشته میگه : شو، استخر زنان نیاورون، ...
آخه مادر به خطا، این دیگه چه جورشه. فیلم XXX بفروشین برای کسی که طالبشه اما این دیگه رسما کثافت کاریه. عینهو تجاوز میمونه. مثل اینه که همین جوری وسط خیابون به صورت رندوم تنبون مردم رو بکشی پایین ببینی چه خبره.

برگشته میگه : شو، استخر زنان نیاورون، ...
دوست داری خواهرتو / مادرتو وسط خیابون لخت کنن یه عده حیوون تر از خودت نگاه کنن؟

برگشته میگه : شو، استخر زنان نیاورون، ...
زمانی که عرضه هست مسلما تقاضا هم هست. چوب کردن تو ما تحت حیوونهایی که از این جور فیلمها میگیرن و پخش میکنن به نظرم کاملا درسته اما یه عده باید به فکر اون تقاضا باشن. راه حلش هم این نیست که حکم بدیم از فردا همه پسر پیغمبر باشید و گرنه پسر پیغمبرتون میکنیم.

Saturday, July 29, 2006

film archive

یادم میاد زمانی رو که هنوز فیلم کوچیک منسوخ نشده بود و تو بعضی ها خونه ویدئو پلیر VHS یا همون فیلم بزرگ بود و بعضی دیگه هم دستگاه فیلم کوچیک داشتند. زمانی که ویدئو آزاد شد و ویدئو کلوپها شکل گرفتند کلاس چهارم پنجم دبستان بودم و VHS خودش رو حاکم کرده بود. تو اون دوران فیلم داشتن و فیلم دیدن غیر از فیلمهای بعدازظهر جمعه شبکه یک یه جور گناه بود و اونهایی که دغدغه سینما داشتند برای گیر اوردن فیلمها مختلف اشکشون در میومد. با گسترش تقریبا همزمان کامپیوتر، لوح فشرده CD و اینترنت درایران اون قداست فیلم VHS از بین رفت. فیلمهای مختلف از اینترنت به خصوص از طریق سیستمهای اشتراک فایل File Sharing دانلود شد و روی CDها قرار گرفت و الان حتی کسانی که تعقیب کننده جدی سینما نیستند هم یه آرشیو شخصی دارن. با این حال حفظ فیلمها برای خیلی ها اهمیت ویژه ای داره. اینکه بعد از مدتی سراغ یکی از فیلمها بری و ببینی که CD از بین رفته اصلا حس خوبی نداره. برای همین نتایج چند سال فیلم دانلود و آرشیو کردن رو مینویسم شاید به درد کسی بخوره.
1- همیشه از فیلمهای مهم خود یک نسخه بک آپ Back up داشته باشید. لازم نیست از فیلم دو نسخه رایت کنید بلکه به دوستان و آشنایانی که مطمئن هستید فیلم آرشیو می کنند نسخه خودتان را بدهید.
2- هیچ وقت از CD خامهای نا مطمئن استفاده نکنید. تفاوت قیمتها مهم هستند اما ارزش از دست دادن فیلمهای محبوب رو ندارن. مدتی فیلمهام رو روی DataLife که ارزون ترین CD خام بود رایت می کردم که الان از بابت واقعا پشیمونم. راجع به کیفیت CDها مختلف نمی تونم اظهار نظر کنم اما پکهای 25 و 50 تایی ملودی Melody برای من خیلی خوب جواب دادن.
3- بعضی ها استراتژی نگه داری فیلمها روی دیسک سخت Hard disk و یا چند فیلم بر روی یک DVD رو دنبال می کنن. هر چند
به نظر ساده تر و مطمئن تر میرسه اما به شخصه ترجیح میدم یک خبر بد بشنوم که یک فیلمم از بین رفته نه اینکه کل فیلمهام نابود شده .
4- اساسا CDها، 700 مگابایت ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات دارن اما من خودم 708 مگ هم رایت کردم و مشکلی هم پیش نیومده. به هرحال یک فایل 702 مگی به راحتی بر روی CD ریخته می شه. برای انجام این کار باید CD رو اور برن OverBurn کنید. اگه از نرم افزار نرو Nero استفاده میکنید کافی است گزینه disc at once را انتخاب کنید و CD رو فاینالایز finalise کنید یعنی از ایجاد CD مولتی-سشن Multi session جلو گیری کنید.
5- برای فیلمهایی که حدود 800 مگ هستند دو راه حل وجود داره: یکی استفاده از CDهای ظرفیت بالا که در این مورد هم ملودی Melody رو توصیه میکنم و برای رایت کردن این CD ها هم باید CD رو اور برن overburn کنید. راه دوم ایجاد دو فایل کوچکتر هست. که یکی روی CD با ظرفیت 700 مگ و دیگری بر روی CD با ظرفیت 183 مگ رایت می شود.
6- فایلهایی با حجم بیش از 1000 مگ را تبدیل به دو فایل کوچکتر کرده و بر روی دو CD 700 مگی رایت کنید.
7- برای انجام بندهای 5 و 6 نیاز به نرم افزاری برای دوتکه کردن فایل دارید. سعی کنید از نرم افزاری استفاده کنید که در فایل اصلی تغییری ایجاد نکند و نشانه آن این است که حجم برنامه معمولا زیر 1مگ است. برای فرمتهای مختلف نرم افزارهای مختلفی وجود دارد مثلا برای MPEG2 ( این فرمت معمولا بین کسانی که با DVB Card از ماهواره فیلم ضبط میکنند رایج است) نرم افزاری با عنوان MPEG2cut رو توصیه میکنم. برای فایلهای با فرمت Avi اعم از Divx , Xvid نرم افزارهای گوناگونی وجود داره که به از نظر سرعت عملیات SolveigMM_AVI_Trimmer به نظر من از همه قویتره. برای فرمتهای دیگه هم مسلما نرم افزار هست فقط دقت کنید که حجمش زیر 1 مگ باشه.
8- برای آرشیو فیلمهای ایرانی لطف کنید عین بچه آدم یه نسخه بخرید تا کمکی به این سینمای لاجون ایران کرده باشید.

Thursday, July 27, 2006

شرط موفقیت

بسیای از موقعیتهای زندگی ناشی از عواملی است که خارج از اراده ماست شرط موفقیت آن است که خود را برای بهترین استفاده آماده کرده باشیم.

اضافات افاضات: ممکنه متن رو برای عکس نوشته باشم؛ بعید هم نیست برای متن عکس پیدا کرده باشم.

Monday, July 24, 2006

Friday, July 21, 2006

خورشید زمینی

نفت و زغال سنگ به عنوان دو منبع انرژی موجب رشد و گسترش صنعت بشر شدند؛ از آنجا که هر دو منبع محدود بوده و ذخایر موجود در جهان به سرعت رو به اتمام است نیاز به جایگزینی این منابع بیشتر از پیش مورد توجه محققین قرار گرفته است. استفاده از پدیده شکافت هسته ای در سالهای اخیر بسیار مورد توجه بوده و نیروگاههای هسته ای متعددی در سطح جهان ساخته شده است که در آنها عمدتا از شکافت هسته اورانیوم برای آزاد سازی انرژی استفاده می شود. اما آلودگی زیست محیطی مواد رادیواکتیو و پسماندهای حاصل از عملیات، محققین را به فکر ابداع روشهایی با آلودگی کمتر انداخته است. تلاشهای صورت گرفته برای استفاده از دمای بالای مرکز زمین به عنوان منبع انرژی - که با نام انرژی زمین گرمایی معروف شده است- در همین راستا می باشد. استفاده از باتری های خورشیدی نیز بر مبنای ایجاد انرژی پاک مورد توجه می باشد. در کنار این روشها و متدهای دیگر، استفاده از انرژی حاصل از جوش هسته ای (Fusion) نظر بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. این پدیده مشابه اتفاقی است که در ستارگان رخ میدهد و از همجوشی چند اتم با هسته های سبک، اتمی با هسته سنگینتر ایجاد می شود. از اواسط دهه 50 با اختراع بمب هیدروژنی آمریکا و روسیه به طور جداگانه بر روی استفاده از این منبع به تحقیق پرداختند. نتایج آزمایشهای متعدد آمریکایی ها برای مهار این منبع انرژی چندین دهه به واسطه اینکه "به کلی محرمانه" بودند در منابع علمی منتشر نشدند، تا سال 1988 که به در خواست کشورهایی که در مادرید گرد هم آمده بودند پاسخ مثبت داده شد و بخشی از اطلاعات در اختیار محققین دنیا قرار داده شد.

اولین عکس گرفته شده از انفجار حاصل از بمب هیدروژنی

یکی از عظیم ترین پروژه های تحقیقاتی ایالات متحده با اختصاص بودجه ای بالغ بر 4 میلیارد دلار که با عنوان NIF شناخته می شود برای ایجاد راکتور انرژی همجوشی هسته ای مراحل پایانی خود را طی می کند. مرکز تحقیقاتی که در کالیفرنیا واقع است از 192 لیزر برای ایجاد شرایط لازم برای جوش هسته ای استفاده میکند. بزرگترین لیزرهای جهان با طولی حدود 305 متر فضای پلاسما با دانسیته بیش از 1000 گرم بر سانتی متر مربع ایجاد میکنند که 6 برابر چگالتر از مرکز خورشید می باشد. این لیزرهای 500 تراوات انرژی را زمانی حدود 1 بیلیونیم ثانیه تخلیه میکنند ( این مقدار، هزار برابر کل انرژی تولیدی توسط نیروگاههای برق ایالت متحده در سال 2004 است.) پیش بینی میشود ادوات لازم در سال 2009 آماده و در سال 2010 اولین آزمایش صورت گیرد. و بشر خورشیدی بر روی زمین بنا کند.

Wednesday, July 19, 2006

تنیس مجازی

تنیس که بلد نیستیم اما همینش هم خیلی حال میده.
من با هینگیس قهرمان شدم.





Monday, July 17, 2006

گرماگرم

من امروز مردی را دیدم که کاپشن به تن داشت و چقدر احساس خنکی کردم.

Saturday, July 15, 2006

Battle Royale

بعضی از فیلمها فارغ از اجرا ایده هایی دارن که میتونه چندین روز ذهن رو درگیر کنه. اگه من توی این موقعیت بودم چی کار می کردم. اگه فلانی تو این موقعیت قرار بگیره چی کار میکنه.
بعد از دیدن فیلم Battle Royale چندین بار خودم و دوستان رو تو موقعیت این فیلم قرار دادم و هنوز هم ذهنم درگیره.
داستان فیلم از این قراره که 40 تا همکلاسی در یک جزیره قرار میگرن و با ابزاری در که در اختیارشون قرار داده میشه باید همدیگه رو بکشن تا تنها یک نفر باقی بمونه تا اون فرد به اصطلاح برنده بازی بشه. اگر بعد از سه روز بازی برنده ای نداشته باشه همگی کشته میشن. به عبارت ساده تر بکش تا زنده بمونی.
تو این مدت که ذهنم درگیر این داستان بکش تا زنده بمونی بوده به دو تا نتیجه رسیدم: 1- تو این موقعیت رفتارهایی از من سر خواهد زد که الان برای خودم قابل پیش بینی نیست چرا که تا حالا در چنین موقعیتی قرار نگرفتم که از خودم به اندازه کافی شناخت داشته باشم. 2- تو این موقعیت دو تا ترس مهم وجود داره: یکی ترس از مردن که منشا اصلی عملها و عکس العمل ها میشه و دیگری ترس از رفتار غیرمعقول آدمهایی که ممکنه بهشون اعتماد داشته باشی (نکنه این رفیق چندین ساله برای این خودش زنده بمونه حاضر باشه منو بکشه).
خلاصه این که اگه از دیدن فیلمهای خشن که همین جور خون به در و در دیوار می پاشه بدتون نمیاد فرصت دیدنش رو از خودتون دریغ نکنید.

Wednesday, July 12, 2006

ایرانی هستم، متولد تهران

آدم دوست داره به کشور، ملیت، قومیت، دین و خیلی چیزهای دیگه که متعلق به خودش میدونه افتخار کنه. دوست داره سرش رو بالا بگیره و بگه من ایرانیم. بگه من تهران به دنیا اومدم و از این امر خیلی خوشحالم. به همین سبب خیلی ناراحت میشه که دیگران برداشت نادرستی از مفاهیم فوق الذکر داشته باشن و یا اینکه برخی رسانه ها تصویر غلطی از اونها نشون بدن. اما باید بپذیریم خیلی از نواقص خودمون رو به واسطه عادت و روزمرگی فراموش کردیم در حالی که دیگران به خوبی متوجه اونها میشن. بعید نیست آنچه که به نظر تبلیغ علیه ما با سو نیت میاد تنها نقاط ضعفی باشن که چشم ما به نادیده گرفتنشون عادت کرده.

به قول دوستان مشغول شخم زدن اینترنت بودم که به این سایت رسیدم؛ بیشتر به نقاشی های دیواری و برخی از installation artهایی که در شهرهای مختلف دنیا دیده میشه پرداخته. توصیه میکنم تمام تصاویر رو از تمام نقاط جهان ببینید برخیشون فابل تامل هستن. جالب اینکه یه تصویر بسیار آشنا هم بینشون وجود داره.

به نظر من تنها موردی که با دیدنش احساس بدی به آدم دست میده. اگر خودمون رو آدمهای فرهنگی و با تمدنی میدونیم کافی یکبار دیگه تمام عکسها رو مجدد نگاه کنیم.

Monday, July 10, 2006

دهگانه اختتامیه

1- مارچلو لیپی
2- ایتالیا حقش نبود، فرانسه بهتر بازی کرد، اگه ماتراتزی به زیدان فحش نمیداد الان فرانسه قهرمان بود، اگه... .
تمام این اگه ها را بذار در کوزه آبشو بخور. چهارمین ستاره هم روی لباس تیم ملی ایتالیا اضافه شد.
3- ایتالیا بعد از بردن آلمان قهرمان شد. بازی فینال تنها انتقامی بود از یورو 2000
4- دو بازی این جام ارزش چند باره دیدن رو داره.1- فرانسه-برزیل: برای حذف پرادعاترین تیم جام 2- ایتالیا-آلمان: برای حذف گند دماغ ترین تیم جام.
5- فابیو کاناوارو
6- 2 دقیقه آخر بازی ایتالیا-آلمان در حافظه تاریخی فوتبال دوستان همواره خواهد ماند.
7- بازی تیمی ایتالیا، هیچ بازیکنی بیشتر از دو گل برای تیم نزد.
8- یک قهرمانی دیگر برای رسیدن به برزیل مانده است.
9- جان لویجی بوفون
10-


Sunday, July 9, 2006

اسمت چیه تربچه

نمی دونم چقدر اسامی آدمها در نحوه رفتارشون موثره. حداقل من که ارتباط چندانی نمی بینم اما بین فیلمنامه نویسها و مسئولین فرهنگی کشور اسامی شخصیتهای داستانها اهمیت ویژه ای داره. تمامی شخصیتهای منفی سریالهای تلویزیونی کامران و هوشنگ و ...هستن و قهرمان علی و حسین و ... . نمونه جالب اینکه فیلمنامه دو زن سالها تایید نمیشد تنها به خاطر اینکه شخصیت منفی داستان اسمش حسنه. و کسی که اسمش حسنه کارهایی بد بد ازش برنمیاد. و نویسنده ها هم بر این اسم تاکید داشتند تا نشان بدهند انقلاب فرهنگی توسط افرادی با خانواده های نسبتا مذهبی صورت گرفته.
شخصیتهای فیلم قرمز جیرانی کاملا کلاسیک هستند. زن قهرمان: هستی شرقی - مرد ضد قهرمان: ناصر ملک. یعنی مخاطب گوشی دستت باشه کی به کیه.
سریال اولین شب آرامش هم از این قاعده مستثنی نیست. خانواده مومن و معتقد: فهیم هستند و خانواده پولدار بی دین و ایمون: ملکی . یعنی مخاطب حواست هست که کی با خداست و کی پولدار.
هرچند که من از داستانهای این سریالهای ایرانی سر درنمیارم که کی عاشق کیه و کی قراره چی کار بکنه و برای همین حتی اگر وقت آزاد هم داشته باشم نمیتونم سریال رو دنبال کنم اما اولین شب آرامش موسیقی قابل تاملی داره که ارزش داره کارها رو جوری هماهنگ کنم که موسیقی تیتراژ رو گوش بدم.
امیدوارم بدون دردسر آهنگش دانلود بشه.

Friday, July 7, 2006

backup firefox

از آنجا که عمو بیلی ویندوزی رو به دنیا چپونده که هر از چند گاهی لازمه هزار باره نصب بشه بر همه واجب است که یه نسخه backup از همه چی داشته باشن. از جمله مواردی که احتیاج به حفظ و حراست داره اطلاعاتیه که در browser ذخیره شده. بنده هر بار که ویندوز میریزم برای نصب مجدد extention فایر فاکس که آخرین بار روی سیستم بوده با مشکل مواجه میشم. علاوه بر این bookmark ها هم از بین میره.
خلاصه اینکه اگه میخواین از زار و زندگی فایر فاکس یه نسخه backup بگیرین به خودتون لطف کنین این extention رو نصب کنین.

Tuesday, July 4, 2006

عیب مستعار نویسی

اگه با اسم مستعار نمی نوشتم به جای این عبارات لینک مقاله ام که همین امروز توسط مجله هیدرومتالورژی روی سایت sciencedirect گذاشته شد رو با کلی خوشحالی و بالا پایین پریدن پابلیش میکردم.

به هر حال 9 ماه کار نتیجه داد و 10 صفحه مقاله شد.
واقعا حس خوبی دارم.